Kinderen Paulusschool planten boom op ‘boomfeestdag’

Park Noord in Wijchen
Park Noord in Wijchen
Foto: Google Maps/inzet Gemeente Wijchen

De Boomfeestdag 2021 is verplaatst van 17 maart naar 10 november. Om de oorspronkelijke datum niet zomaar voorbij te laten gaan plantten kinderen van de Paulusschool uit Wijchen deze week een boom in Park Noord.

Vorig jaar werd de viering van de Boomfeestdag in verband met corona al twee uitgesteld en de aanhoudende pandemie maakt uitstel opnieuw onontkoombaar. “We hebben gedacht aan een coronaproof Boomfeestdag, maar we willen dat alle kinderen die mee willen doen, ook echt mee kunnen doen aan dit traditionele natuurfeest en dat kan niet”, aldus Peter Derksen, directeur van de Stichting Nationale Boomfeestdag.

‘Een feestje’

Om op de oorspronkelijke datum van de Boomfeestdag toch iets feestelijks te geven, plantte wethouder Paul Loermans samen met kinderen van de Paulusschool uit Wijchen deze week een boom in Park Noord. Wethouder Loermans: “De officiële Boomfeestdag ging niet door maar het was een feestje om met de kinderen deze boom te planten. Ik vind het goed dat kinderen al jong leren dat bomen en planten belangrijk zijn voor ons.”

Vrijwilligers

De kinderen hebben een tamme kastanje geplant vlakbij het “smulbos” in Park Noord. Dit park is 2,5 hectare groot en maakt deel uit van de groenstructuur in Wijchen. Het ligt ingeklemd tussen twee woonwijken: ten zuiden ligt Wijchen Noord, ten noorden Woezik. Het park bestaat uit een grasveld en bosplantsoen; in het smulbos groeien allerlei soorten kruiden, bessen en fruit. “De kinderen van de Paulusschool onderhouden het smulbos samen met vrijwilligers. Daar leren ze veel van”, aldus Loermans.

De gemeente Wijchen knapt het smulbos nu op. Na IJsheiligen (11 tot 14 mei) plant de aannemer de laatste kruiden en is het smulbos helemaal klaar.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen