Opruim-vrijwilligers krijgen cadeautje voor hun inzet

Burgemeester Van Beek en een aantal 'opruimers'
Foto: Gemeente Wijchen

Vrijwilligers die in de gemeente Wijchen helpen met groenonderhoud en het opruimen van zwerfafval zijn vandaag beloond. Burgemeester Marijke van Beek en wethouders zijn vandaag, op de Landelijke Opschoondag, bij een groot aantal vrijwilligers langsgegaan om ze een presentje te overhandigen. Met het cadeautje steunt de gemeente Wijchen overigens ook de lokale ondernemers.

“De cadeautjes zijn ingepakt door medewerkers van zwembad De Meerval en zij hebben ook een groot aantal cadeautje bij de vrijwilligers gebracht”, zegt wethouder Paul Loermans.

Het college verzamelt de cadeautjes bij de Gemeentewerf. V.l.n.r. wethouder Nick Derks, burgemeester Marijke van Beek en de wethouder Geert Gerrits en Titus Burgers. Foto: Gemeente Wijchen

Zwerfafval

De vrijwilligers maken deel uit van het burgerparticipatie-zwerfafvalproject dat sinds 2013 loopt. De gemeente probeert hiermee minder zwerfafval in de openbare ruimte te krijgen en het aantal klachten te verminderen. De gemeente Wijchen geeft jaarlijks subsidie voor de bestrijding van zwerfafval. De subsidie is voor initiatieven van bewoners, leefbaarheidsgroepen of verenigingen die gericht zijn op het voorkomen en aanpakken van zwerfafval.

De BeestenBende

“Naast de vele vrijwilligers die we vandaag in het zonnetje hebben gezet, zijn er ook nog de vele kinderen die lid zijn van De BeestenBende en die regelmatig zwerfval opruimen”, aldus Loermans.

Zie ook:
Cadeautje voor vrijwilligers die zwerfafval opruimen

 

 

 

 

 

Reacties