Blotevoetenpad bij Sfeer van Willems geopend

Foto:

Wijchen heeft sinds afgelopen weekend een blotevoetenpad. Het pad ligt in de pluktuin van Sfeer van Willems , een duurzaam groente- en fruitpluktuin aan de Ploegweg in Wijchen. Het blotevoetenpad werd geopend door wethouder Nick Derks.

Wethouder Nick Derks wandelt over het blotevoetenpad in Wijchen. Foto: Sfeer van Willems

Er zijn in Nederland inmiddels een groot aantal blotevoetenpaden waar bezoekers op blote voeten een korte wandelroute kunnen lopen over verschillende soorten ondergrond zoals gras, kiezels, modder, houtsnippers en ander natuurlijke elementen. Inmiddels zijn er zo’n 50 van dergelijke paden in Nederland en België.

Wandeling

Het blotevoetenpad in Wijchen loopt door het plantsoen van de pluktuin van Sfeer van Willems. De wandeling duurt circa 45 minuten. Het blotevoetenpad is geopend van april tot en met oktober op woensdag en van vrijdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur.

Pluktuin

De pluktuin Sfeer van Willems bestaat sinds 2015 en telt circa 40 verschillende groenten, klein fruit en kruiden. In het jaar van oprichting kregen de initiatiefnemers Frank en Wilma Willems de innovatieprijs van de gemeente Wijchen.

 

 

Reacties