Bereikbaarheid 112 blijkt nog steeds een probleem

Foto: Jan Vašek/Pixabay

Het CDA in de Gedeputeerde Staten wil dat iets wordt gedaan aan de mobiele bereikbaarheid van het alarmnummer 112 in delen van Gelderland. Dit probleem lijkt al jarenlang te bestaan.

Statenlid Daisy Vliegenthart kaartte dit probleem al in 2016 aan. “We hebben toentertijd breed aandacht gevraagd voor dit thema. Dat het dan nu nog steeds zo’n groot probleem lijkt te zijn, doet mij wel zuchten. Want ook in 2016 was het probleem niet nieuw: al 2 jaar eerder trokken wij hierover aan de bel.”

Klachten

Onlangs berichtte Omroep Gelderland dat de mobiele bereikbaarheid in Gelderland nog steeds slecht is. Op een kaart is te zien dag er bijna 100 klachten uit de provincie waren binnengekomen. Uit Wijchen ontving de regionale omroep overigens geen enkele klacht.

CDA-Statenlid Daisy Vliegenthart. Foto: CDA

Een goed bereik van het alarmnummer is essentieel. Niet alleen in de steden, maar juist ook in het buitengebied. Vliegenthart: “Ook in de natuurgebieden is een goed bereik van essentieel van belang. Denk daarbij aan het melden van natuurbranden, maar ook als er iets gebeurt op een plek waar niet veel mensen direct kunnen helpen.”

Voortgang

Daisy Vliegenthart vraagt daarom aan het College van Gedeputeerde Staten nu naar de voortgang. Ze wil weten wat er in de afgelopen jaren is gedaan om dit probleem op te lossen. Ook wil het CDA weten waarom de toegezegde jaarlijkse informatie over de voortgang uit is gebleven.

 

Reacties