VakantieXperts de Planeet gaat gewoon door

Foto: vx.nl

De D-rt Groep, de organisatie achter D-reizen, is gisteren failliet verklaard. Franchisevestiging VakantieXperts valt buiten het faillissement. “Voor ons is het business as usual”, zegt Rob Schilten, directeur van VakantieXperts de Planeet in Wijchen.

Onder de D-rt Groep vallen de merken D-Reizen en VakantieXperts; die laatste bestaat voornamelijk uit geheel zelfstandige franchisenemers. “Wij gebruiken de naam VakantieXperts voor de verkoopformule, website et cetera. We vallen dus buiten dit faillissement. We moeten alleen zorgen dat de infrastructuur op gang blijft, daar wordt nu volop aan gewerkt”, aldus Schilten.

De Planeet

Directeur Rob Schilten. Foto: VakantieXperts de Planeet

Voor de klanten van reisbureau De Planeet in de Burchtstraat in Wijchen verandert er helemaal niets, zegt Schilten. “Sterker nog, we zullen het alleen maar drukker krijgen. Wij hebben in november 2020 het D-reizen-filiaal in Wijchen overgenomen, waarbij alleen boekingen bij een vertrek na 1 november 2020 door ons afgehandeld worden. Alles voor die tijd ligt bij D-reizen zelf.”

Het faillissement is volgens de D-rt Groep een gevolg van vrijwel geen inkomsten door de coronacrisis en door de vertraging van het voucherfonds is. Via het voucherfonds wil de Nederlandse overheid leningen geven aan aanbieders van pakketreizen.

Gevolgen

De gevolgen voor klanten die een reis bij de organisatie hebben geboekt of over een tegoedbon beschikken na een eerder door corona geschrapte reis, zijn nog onbekend. D-reizen is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR), maar of daarmee ook alle reizen en vouchers volledig gedekt zijn, is nog onzeker. Schilten: “Daar waar mogelijk zullen wij klanten helpen, daar zijn we nu al mee bezig. Wij gaan dus gewoon door en zullen als de corona-ellende voorbij is onze activiteiten zelfs gaan uitbreiden.”

 

 

 

Reacties

Cookieinstellingen