Mogelijk buitenschoolse opvang bij AWC

Foto: De Voetbal BSO

AWC en Sport BSO Time4Skills hebben verkennende gesprekken gevoerd om de start van een sportieve BSO bij de Wijchense voetbalvereniging te onderzoeken. Een peiling onder mogelijk geïnteresseerden moet meer zekerheid geven over de komst van dit initiatief naar Wijchen.

Voetbal BSO Time4Skills biedt kinderen in de basisschoolleeftijd een breed sport- en spelaanbod gedurende buitenschoolse opvang. Op 24 augustus vorig jaar ging dit initiatief van start gegaan bij voetbalvereniging HVCH in Heesch (NB). Bij aanvang van de lockdown op 14 december speelden al ongeveer 40 kinderen een of meerdere dagen per week bij de Voetbal BSO.

Roy de Haan. Foto: De Voetbal BSO

Pedagogisch medewerker

“In mijn jongere jaren, voorafgaand aan de periode waarin ik fulltime in de voetballerij werkzaam was, was ik als sportief pedagogisch medewerker werkzaam voor een reguliere kinderopvangorganisatie in de omgeving Nijmegen”, zegt initiatiefnemer Roy de Haan op de website van AWC.

“In deze periode zag ik dat zowel jongens als meiden na een dag stilzitten vooral op een externe locatie, buiten hun eigen schoolomgeving, veelal willen sporten en spelen. Wij willen inzoomen op die persoonlijke behoeftes van onze kinderen en ruimte bieden om eigen sportieve vaardigheden verder te ontwikkelen.”

Uitdagende plek

De Haan volgde het CIOS en werkte als pedagogisch medewerker; tevens is hij assistent-trainer van Jong NEC geweest en heeft de opleiding Pedagogisch Coach gevolgd.

BSO Time4Skills is volgens De Haan een uitdagende plek waar kinderen zelf invulling aan hun vrije tijd mogen geven. Kinderen krijgen, naast voetballen, een divers sport- en spelaanbod zoals (knots)hockey, basketbal, poolen, (tafel)tennis en sinds kort lasergamen.

Interesse

Om tot een definitieve samenwerking te komen willen AWC en BSO Time4Skills weten hoeveel ouders en kinderen interesse hebben in deze vorm van buitenschoolse opvang. Het doel is om, mits de coronamaatregelen het toelaten, per medio juni of bij het ingaan van het schooljaar 2021-2022 te beginnen. Bij voldoende interesse wordt een open dag en een (digitale) informatiebijeenkomst worden georganiseerd ter kennismaking. Wie interesse heeft kan dat via een e-mail aan de organisatie laten weten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen