Centralpoint overgenomen door Zweeds bedrijf

Het distributiecentrum van Centralpoint op Bijsterhuizen
Foto: Centralpoint

IT-dienstverlener Centralpoint heeft een overeenkomst gesloten om zich aan te sluiten bij Dustin Group AB, marktleider in Scandinavië. Met de overname door de IT-webwinkel is een bedrag van 425 miljoen euro gemoeid.

Centralpoint is de grootste IT-wederverkoper van de Benelux. De organisatie adviseert merkonafhankelijk over concrete IT-oplossingen. Het hoofdkantoor staat aan het Takenhofplein in Nijmegen (voormalige VGZ-pand), het logistieke centrum zit op Bijsterhuizen in Wijchen en verder is er nog een vestiging in het Belgische Aarschot.

Hard-en software

Dustin richt zich voornamelijk op het mkb, grootzakelijke en publieke markten. Het combineert de verkoop van hardware en software met de verkoop van diensten. Het bedrijf heeft een leidende positie in het Scandinavische IT-landschap en staat genoteerd op Nasdaq Stockholm.

In 2018 betrad het Zweedse bedrijf de Nederlandse markt door de Vincere Group over te nemen. Met de overname van Centralpoint verstevigt Dustin zijn positie in de Benelux en ontstaat een groep met een omzet van circa 2 miljard euro. Afronding van de overname is onderhevig aan de gebruikelijke voorwaarden, met inbegrip van goedkeuring van de Autoriteit Consument & Markt.

Algemeen directeur Luuk Slaats van Centralpoint. Foto: Centralpoint

Ambitie

Algemeen directeur Luuk Slaats van Centralpoint: “Ik ben er trots op dat ik als CEO betrokken ben geweest bij Centralpoint vanaf het moment dat de organisatie werd gevormd in 2017 en op het geweldige bedrijf dat we hebben opgebouwd. Door het harde werk van onze uitzonderlijke medewerkers hebben we onze positie als leidende value added IT-reseller in de Benelux verstevigd.

“In Dustin hebben we een sterke volgende eigenaar gevonden, een die de ambitie heeft om het aanbod aan onze klanten verder uit te breiden en de groei in de Benelux te versnellen: organisch en door middel van acquisities. De twee bedrijven vullen elkaar perfect aan en samen zijn we klaar om verder te bouwen aan onze leidende positie. Ik ben verheugd om met Centralpoint de volgende groeifase in te gaan.”

 

 

Reacties

Cookieinstellingen