Museum Kasteel Wijchen blijft in Museumregister

Foto: CIZO Communicatie

Museum Kasteel Wijchen heeft de herijking goed doorstaan en staat ook de komende tijd weer vermeld in het Museumregister Nederland. Deze maand werd bekend dat de herijking positief is uitgevallen.

Het bestuur, medewerkers en vrijwilligers van Museum Kasteel Wijchen hebben in de afgelopen maanden beleidsplannen, procedures en werkwijzen goed bekeken en waar nodig geactualiseerd. Met een positief resultaat. Het Museumregister is een register van museale instellingen die aantoonbaar voldoen aan criteria voor een kwalitatief hoogwaardige invulling van de functies van een museum. Deze criteria zijn samengevat in de Museumnorm. Het beheer van het Museumregister wordt uitgevoerd door de onafhankelijke Stichting Museumregister Nederland.

Directeur Rylana Seelen van Museum Kasteel Wijchen, met het certificaat. Foto: Kasteel Wijchen Twitter

Steekproef

Vanaf 2016 vervangen steekproeven de vijfjaarlijkse herijking van geregistreerde musea. Elk geregistreerd museum kan ingeloot worden voor een onderzoek. Een museum kan maximaal eens per 5 jaar worden ingeloot, tenzij een audit plaatsvindt wegens ingrijpende veranderingen in uw museum.

Een museum dat is ingeloot voor de steekproef wordt bezocht door een van de auditoren die door Museumregister Nederland zijn erkend. Deze auditor komt na bestudering van de door het museum ingevulde gegevens op bezoek om aan de hand van praktijkvoorbeelden de situatie verder te bespreken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen