De BeestenBende groeit gestaag

Foto: mijnbeestenbende.nl

De natuurclub BeestenBende is in de afgelopen coronatijd gestaag gegroeid. De club, die ook in Wijchen actief is, is sinds de start van het scholjaar landelijk met 18 procent gegroeid. In sommige gemeenten nam het aantal leden zelfs met 40 procent toe.

De BeestenBende is een club voor kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar. Ze helpen mee aan een betere wereld voor de dieren in hun eigen buurt en voor alles en iedereen die daar leeft. Het begint met het aanpakken van zwerfafval. Elke dag zette zich ruim 3100 kinderen en hun ouders in.

Samen met vriendjes en vriendinnetjes gaan BeestenBenders er in teams 1 uurtje per maand op uit, onder begeleiding van een of meer volwassenen. De kinderen gaan altijd op pad in een opvallende outfit, bestaande uit een felgeel, goed zichtbaar hesje, een cap en een knijper om het afval op te rapen.

De gemeenten waar De BeestenBende actief is. Bron: mijnbeestenbende.nl

Wijchen

Inmiddels zijn in de afgelopen 16 jaar dat de club actief is al meer dan 15.000 kinderen lid geworden. Intussen zijn De BeestenBenders in 16 gemeenten actief, afkomstig van 200 basisscholen. Ook in Wijchen is een club actief met kinderen van de Antoniusschool, Bolster, Boskriek, BSO De Eerste Stap, Buizerd, Palet, Paulusschool, Roncalli, Speelhoeve, Trinoom, Viersprong, Wingerd en Zuiderpad.

Kinderen die lid willen worden kunnen zich hier aanmelden.

Zie ook:
Dar doet oproep voor ‘opschoon-ommetje’

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen