Ook dit jaar weer bijdragen uit het Buurtfonds

Foto: Moerschy/Pixabay

Ook dit jaar kunnen Wijchenaren weer gebruikmaken van het Buurtfonds en de Meerdoenertjes. Het Buurtfonds is bedoeld voor activiteiten of voorzieningen die bijdragen aan een fijne plek in de buurt, wijk of dorp.

De gemeente Wijchen startte in 2020 met het Buurtfonds waarvoor een bijdrage eenvoudig is aan te vragen. Eerder startte de gemeente al met de ‘Meerdoenertjes’, een kleinere bijdrage voor activiteiten in de buurt of straat.

Speeltoestel

De gemeente heeft bekeken of de regeling voldoet en wat er anders of beter kan. Verschillende inwoners deden vorig jaar een aanvraag voor het Buurtfonds dat bijvoorbeeld een bijdrage van 5.000 euro voor een speeltoestel in park Wijchen Noord gaf. Een ander voorbeeld is een inwonersinitiatief voor een kerstbijeenkomst. Deze is echter doorgeschoven naar 2021 vanwege de coronamaatregelen. Meerdoenertjes zijn vorig jaar onder meer gegeven aan een dagje uit met ouderen en een straatbijeenkomst.

MeerVoormekaar

Welzijnsorganisatie MeerVoormekaar voert de regeling voor de gemeente uit; een burgerjury beoordeelt de aanvragen. “Wij zijn zeer tevreden over de werking van het Buurtfonds. Het trekt grotere initiatieven aan die goed georganiseerd zijn”, zegt Ad van Tilborg, jurylid voor de aanvragen uit de gemeente Wijchen.

Aanvragen

Het Buurtfonds maakt initiatieven mogelijk van 1.000 tot maximaal 5.000 euro. Voor een aanvraag is 50 procent eigen financiering nodig. Dit kan ook sponsorgeld of vrijwilligerswerk zijn. Een aanvraag voor het Buurtfonds kan worden gedaan op de site van welzijnsorganisatie MeerVoormekaar.

Wie een idee voor de buurt of straat heeft en maximaal 300 of 600 euro nodig heeft, kan een Meerdoenertje aanvragen bij MeerVoormekaar.

 

 

 

Reacties