VVD wil betere vaccinatievoorlichting voor kwetsbaren

Foto: Wilfried Pohnke/Pixabay

De VVD in Wijchen vindt dat kwetsbare bevolkingsgroepen beter geïnformeerd moeten worden over vaccinaties tegen het coronavirus. De fractie vraagt burgemeester en wethouders of zij samen met de huisartsen willen kijken of er maatwerk ingezet kan om iedereen goed te informeren.

“Het is van groot belang dat er een gerichte, begrijpelijke en toegankelijke informatievoorziening is over de voor- en nadelen van vaccinaties tegen het coronavirus”, zegt VVD-gemeenteraadslid Roel Boumans. Goede informatie is volgens de fractie met name belangrijk voor bevolkingsgroepen waarvan bekend is dat overheidsinformatie hen moeilijk bereikt.

“In de media verschijnen berichten dat de vaccinatiebereidheid onder bepaalde bevolkingsgroepen laag is, zoals bij immigranten en personen met laaggeletterdheid of een laag inkomen. Huisartsen maken zich hier zorgen over.”

Huisartsen

Volgens de VVD bieden de laatste drie raadsbrieven van het college over de coronacrisis geen informatie over de vaccinatiebereidheid in Wijchen. De liberalen willen daarom weten of het college contact heeft gehad met Wijchense huisartsen over de vaccinatiebereidheid onder de Wijchense inwoners en hoe het zit met de meer kwetsbare groepen.

Verder willen Boumans en zijn collega VVD-raadsleden weten wat het college gaat doen om de kwetsbare bevolkingsgroepen zo goed mogelijk te informeren over de vaccinaties.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen