CDA: waarom De Blije Dries en Hof van Kaatje niet open?

De Blije Dries in 2018
De Blije Dries in 2018
Foto: wijchen.nieuws.nl

Waarom mogen De Blije Dries en Het Hof van Kaatje niet open? Die vraag stelt het CDA aan het college van burgemeester en wethouders. De christendemocraten willen ook weten of dit een keuze is van de gemeente of van de Veiligheidsregio.

“Beide buitenspeeltuinen krijgen geen toestemming bezoekers te ontvangen, terwijl vergelijkbare speeltuinen met terras al wel open zijn. Harm’s Hoeve in Malden, Het Land van Jan Klaassen in Braamt, IJzeren Man in Vught, Charlie in Schaijk en De Jonge Johannes in Zeeland zijn voorbeelden van vergelijkbare buitenspeeltuinen met terras die wel open zijn”, zegt CDA-fractievoorzitter Björn Derksen. “Dit vindt het CDA Wijchen vreemd. De Wijchense speeltuinen lopen hierdoor, zeker in de meivakantie, veel omzet mis.”

Bedrijfscategorie

Het CDA wil daarom van het college weten in welke bedrijfscategorie van coronamaatregelen de beide Wijchense speeltuinen vallen. Het vraagt zich af waarom bijvoorbeeld Harm’s Hoeve in Malden (gemeente Heumen), dat in dezelfde Veiligheidsregio ligt en een vergelijkbare buitenspeeltuin met terras heeft, wel al 2 weken open is.

“Het lijkt alsof er met twee maten wordt gemeten als zeer vergelijkbare buitenspeeltuinen met terras in Gelderland en de rest van Nederland wel open zijn en in Wijchen niet.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen