Digitale informatiebijeenkomsten Meanderende Maas

Foto: Projectorganisatie Meanderende Maas

Projectteam Meanderende Maas houdt komende week 2 digitale informatiebijeenkomsten. Daarin worden dijkbewoners en geïnteresseerden geïnformeerd over de voortgang van het project waaraan ook gemeente Wijchen meewerkt.

Hoogwater op de Maas heeft gevolgen voor beide oevers: in Noord-Brabant (Oss) en in Gelderland (Wijchen en West Maas en Waal). Maatregelen aan de ene kant kunnen effecten hebben op de veiligheid aan de overkant van de Maas. Ook natuur- en recreatieontwikkelingen kunnen het beste van meerdere kanten worden bekeken. Daarom wordt samengewerkt met verschillende partijen aan de noord- en zuidkant van de Maas.

Niftrik

Het project wordt gecoördineerd door Waterschap Aa en Maas. Het projectteam gaat de dijk tussen Ravenstein en Lith verbeteren, de Maas aan Gelderse én Brabantse zijde meer ruimte geven en het gebied mooier en economisch sterker maken. Voor de Gelderse kant gaat het om het stuk vanaf Niftrik via Batenburg tot aan Alphen in de gemeente West Maas en Waal.

Er is een voorlopig ontwerp voor de dijkversterking, rivierverruiming en gebiedsontwikkeling waarmee de bestuurders van de gemeente Wijchen en de 9 andere betrokken organisaties onlangs hebben ingestemd. Waarschijnlijk gaat in 2023 de schop de grond in. Het resultaat in 2028 moet zijn: een sterkere dijk en een prachtig gebied met ruimte voor mens, rivier en natuur.

Bijeenkomsten

De digitale informatiebijeenkomsten zijn maandag 17 mei en donderdag 20 mei, beide dagen van 19.30 tot 21.00 uur. Er wordt dan per deelgebied een toelichting op het voorlopig ontwerp gegeven. Ook komt het vervolg aan bod als samen met de aannemer het voorlopig ontwerp verder wordt uitgewerkt tot definitief ontwerp. Na elk onderwerp is er gelegenheid om vragen te stellen. Belangstellenden kunnen zich via de site van Meanderende Maas aanmelden.

 

 

 

 

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen