‘Ave Maria’ meest gedraaid bij uitvaarten

Foto: Monuta

In de jaarlijkse landelijke Monuta Uitvaartmuziek Top 10 van 2020 is behoorlijk wat veranderd. Sinds 2016 is de Top 3 niet meer veranderd, tot nu toe. Ave Maria blijft het meest populair.

Frans Bauer stootte met zijn lied Een trein naar niemandsland, Claudia de Breij met Mag ik dan bij jou van de derde plaats. En Roller Coaster van Danny Vera staat voor het eerst in de Top 10, op nummer 5. Gelderlanders blijken traditioneel in hun keuze met drie uitvaartklassiekers bij de eerste 4.

Landelijk staat ook nog steeds het lied Waarheen, waarvoor van Mieke Telkamp uit 1971 in de Top 10; het stond jarenlang bovenaan de lijst en in 2020 op 6. De melodie is van Amazing Grace en de tekst is geschreven door Karel Hille. Waarheen, waarvoor leverde Mieke Telkamp haar eerste gouden plaat op.

Regionale verschillen

Regionaal is de top 5 verschillend. Zo staat er in de Top 5 van Limburg klassieke muziek en kiezen Drentenaren voor de Hollandse klassiekers. Gelderlanders zijn wat traditioneler in hun keuzes met drie uitvaartklassiekers die ook in de landelijke top 3 staan. Alleen de vijfde plek wordt gevuld met twee minder traditionele keuzes.

Uitvaartmuziek Top 5 Gelderland 2020
1. Ave Maria – diverse uitvoeringen
2. Time to say goodbye – Andrea Bocelli & Sarah Brightman
3. The rose – André Rieu
4. Mag ik dan bij jou – Claudia de Breij
5. Mama – Il Divo
    Hallelujah – diverse uitvoeringen

Uitvaartmuziek onderzoek

Om de Monuta Uitvaartmuziek Top 10 samen te stellen zijn bijna 3.300 muzieknummers geanalyseerd die in 2020 zijn afgespeeld bij afscheidsdiensten van Monuta. Livemuziek en kerkmuziek zijn niet meegenomen in de analyse. In de regio’s met voldoende data is een Top 5 gemaakt.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen