Kinderen Het Zuiderpad ‘on the move’!

Foto: Gemeente Wijchen/Het Zuiderpad

Kinderen van basisschool Het Zuiderpad aan de Oudelaan in Wijchen hebben gisteren samen met wethouder Paul Loermans stickers geplakt op afvalbakken in Wijchen-Zuid. Deze stickers zijn gemaakt van tekeningen van de kinderen in het kader van een project van Stichting Move.

Stichting Move zet zich in voor kinderen en jongeren van 10 tot 16 jaar die minder kansen krijgen dan hun leeftijdsgenoten. Via maatschappelijke projecten ontdekken zij hun talenten en welke waardevolle positie zij in de samenleving kunnen innemen.

In de projecten staat ontmoeting centraal: kinderen, jongeren en studenten ontdekken samen andere leefwerelden en verbreden zo hun perspectief.

Studenten

Move werd 2009 opgericht door studenten van roeivereniging Orca in Utrecht. De aanleiding was een succesvol project in de wijk Hoograven, waarin kinderen en studenten zich samen inzetten voor de buurt. De twee groepen, die normaal gesproken niet met elkaar in aanraking kwamen, leerden elkaar kennen en zagen wat ze samen konden bereiken.

Na dit succes besloten 3 studenten om stichting Move op te richten. Het uiteindelijke doel was om door heel Nederland projecten te starten. Sinds het voorjaar van 2018 worden ook projecten aangeboden voor vmbo-leerlingen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen