Inschrijving IGNITE Award sociaal ondernemers gestart

Foto: IGNITE Award

De inschrijving voor de 7e editie van de IGNITE Award is vandaag, dinsdag, gestart. IGNITE is een groeiprogramma voor social start-ups uit Gelderland, Noord-Brabant en Overijssel die een sociaal of maatschappelijk doel nastreven.

Uit alle inzendingen worden 8 deelnemers gekozen. Deze ondernemers krijgen, middels een intensief trainingstraject en de kans op een investering van 100.000 euro, de mogelijkheid hun onderneming echt op poten te zetten. De inschrijving sluit op 30 juni.

Sociaal ondernemers durven nieuwe oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen uit te proberen. Maar hoe doe je dat op een financieel duurzame manier? IGNITE – een initiatief van het Anton Jurgens Fonds – helpt hen haalbare businesscases te ontwikkelen.

Deelnemende start-ups worden na aanmelding beoordeeld op maatschappelijke impact, ondernemerschap, financiële haalbaarheid en het vermogen om in de toekomst op te schalen. De meest veelbelovende social start-ups worden uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek.

Coachen

Acht beginnende sociaal ondernemers starten vervolgens op 1 september aan een intensief groeiprogramma. Tijdens dit traject worden zij bijgestaan door succesvolle ondernemers en experts. Zij coachen de deelnemers op ondernemersvaardigheden en begeleiden hen bij het verder realiseren van hun plannen.

Op 28 oktober strijden de 4 sterkste deelnemers tijdens de finale om de IGNITE Award. Voor publiek, pers en jury presenteren zij hun verhaal. De winnaar van de IGNITE Award 2021 ontvangt een startkapitaal van 100.000 euro. De nummer twee ontvangt 50.000 euro.

Startend sociaal ondernemers kunnen zich via de website aanmelden.

Reacties

Cookieinstellingen