Studenten Radboud Universiteit naar Den Haag

Foto: Niek Verlaan/Pixabay

Studenten uit heel het land demonstreren donderdag 3 juni vanaf 13.00 uur op het Malieveld in Den Haag. Zij eisen de afschaffing van het leenstelsel en compensatie voor de ‘pechgeneratie’, die hierdoor grote schulden heeft opgebouwd. Ook van de Radboud Universiteit in Nijmegen gaat een delegatie naar Den Haag.

De studenten hebben zich verenigd in de #NietMijnSchuld-campagne, een samenwerking van de Landelijke Studentenvakbond (LSVb) en FNV Young & United. De organisaties willen dat studenten goed onderwijs krijgen zonder zich in de schulden te steken. Daarnaast moet er compensatie komen voor de generatie die door het leenstelsel grote schulden opbouwt, vinden zij.

Leenstelsel

Een groep studenten van de Radboud Universiteit reist donderdag ook af naar het Malieveld. De lokale studentenvakbond steunt de #NietMijnSchuld-campagne. Menno Uphoff, voorzitter van Studentenvakbond AKKU, zal ook aanwezig zijn. “Juist nu is het belangrijk dat studenten zich uitspreken tegen het leenstelsel. Het volgende kabinet bepaalt wat er gebeurt met het leenstelsel en de studenten die erdoor geraakt zijn. Wij willen goed onderwijs, zonder dat je schulden opbouwt. Daarom moeten we nu druk zetten. De keuzes die straks gemaakt worden, gaat elke student voelen”, aldus Uphoff.

Bussen

De organisatie zet bussen in, zodat studenten uit heel het land naar Den Haag kunnen. Ook worden de reiskosten vergoed voor studenten die doordeweeks niet gratis met het openbaar vervoer kunnen. De organisatie roept alle studenten die niet naar Den Haag kunnen op de staking online te steunen. Studenten die willen demonstreren kunnen zich aanmelden via de site.

 

 

Reacties