AWC houdt voor dertigste keer het Tourspel

Foto: sv AWC

AWC houdt ook dit jaar weet het AWC Tourspel, dat inmiddels een begrip is geworden. Het is voor de 30e keer dat de voetbalclub dit spel houdt waaraan de laatste jaren elke keer circa 1000 mensen meedoen. De opbrengst komt ten goede aan de vereniging zelf. Deelnemers kunnen zich tot komende zaterdag aanmelden.

De opzet van het AWC Tourspel is eenvoudig: iedere deelnemer kiest 25 renners die de gehele Tour punten kunnen scoren. Hiervoor moeten deze renners bij de eerste 15 renners van de daguitslag zitten. De deelnemer die tijdens een etappe het hoogste aantal punten heeft behaald, wint een dagprijs. Degene die aan het einde van de Tour de meeste punten heeft behaald, is winnaar van het spel en wint een fiets.

Daarnaast zijn er voor de nummer 2 tot en met nummer 25 van de eindstand ook prijzen te winnen, die allemaal aangeboden worden door sponsoren. Dagelijks kort na de finish van de etappe worden de nieuwe standen verwerkt en zijn deze te raadplegen op de internetsite van AWC. Wie mee wil doen kan zich tot zaterdag 14.00 uur aanmelden.

De 108e Tour de France start zaterdag in Brest en eindigt op zondag 18 juli op de Champs-Élysées in Parijs.

Bron: ANWB
Bron: Letour.fr

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen