De Vlinderstichting laat weer de vlinders tellen

De atalanta was in 2020 de vaakst getelde vlinder.
Foto: Marc Pascual/Pixabay

Voor de dertiende keer wordt de Landelijke Tuinvlindertelling gehouden. Van zaterdag 3 tot en met zondag 25 juli kan iedereen met een tuin of een balkon meedoen met de telling van de Vlinderstichting. Eén keer tellen is al voldoende.

Vorig jaar werd de atalanta het meest gezien, gevolgd door de dagpauwoog, het klein koolwitje, het groot koolwitje en de citroenvlinder. Dankzij de jaarlijkse telling ontstaat een beter beeld van de toestand van de natuur in de stad en daarbuiten. Die informatie is belangrijk, want dagvlinders reageren snel op het milieu en op klimaatverandering. Uit onderzoek blijkt dat er steeds minder vlinders zijn en dat tij moet gekeerd worden.

Meteen doorgeven

Iedereen die mee wil doen kan zijn waarnemingen van vlinders direct doorgeven via de app Vlindermee of via de website. Mensen die hulp nodig hebben bij het herkennen van vlinders kunnen de handige herkenningskaart downloaden of de app Vlindermee gebruiken om ze te herkennen.

Een ideale tuin voor vlinders heeft planten die lang bloeien en veel nectar geven. Dan profiteren niet alleen vlinders ervan, maar ook de bijen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Reacties

Cookieinstellingen