Wijchen gastgemeente tijdens WK volleybal vrouwen

Foto: Tania Van den Berghen/Pixabay

Wijchen, Druten, Beuningen en West Maas en Waal zijn gastgemeenten voor het Braziliaanse en Dominicaanse volleybalteam tijdens het wereldkampioenschap voor vrouwen in 2022.

De sportwethouders van de 4 gemeenten tekenden deze week een convenant met de Nederlandse Volleybal Bond (Nevobo). Daarmee zijn de gemeenten Official Team Host voor het Braziliaanse en Dominicaanse volleybalteam. Vanaf 23 september 2022 hullen de gemeenten zich dan ook in Latijns-Amerikaanse sferen.

Uniek evenement

“We kijken er enorm naar uit om het Braziliaanse team en het team uit de Dominicaanse Republiek te verwelkomen”, zegt Paul Loermans, wethouder Sport van de gemeente Wijchen. “Heel erg mooi dat we op deze manier kunnen bijdragen aan dit unieke evenement.”

Copacabana

De 4 gemeenten zetten samen met de Gelderse Sportfederatie, scholen, verenigingen en ondernemers verschillende activiteiten op voor de inwoners, in Latijns-Amerikaanse sferen. “Copacabana aan de Maas en Waal, zullen we maar zeggen. En dit alles om de volleybalsport extra onder de aandacht te brengen”, aldus Loermans.

Groot sportevenement

Het WK volleybal voor vrouwen wordt voor het eerst in Nederland gehouden. Het begint op 23 september 2022. De Nederlandse speelsteden zijn Arnhem, Rotterdam en Apeldoorn. De finale is in het GelreDome.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen