Bergharen heeft zijn eigen bezemkast in het park

Wethouder Paul Loermans onthult met leerlingen van basisschool Wingerd de bezemkast in Bergharen
Foto: Gemeente Wijchen

Kinderen van basisschool Wingerd, de leefbaarheidsgroep Bergharen en leden van de zwerfafvalgroep Bergharen hebben sinds kort de beschikking over een ‘bezemkast’ Die staat op dorpspark de Uitloper in Bergharen en is bedoeld voor materialen die nodig zijn voor het opruimen van zwerfafval.

De BeestenBende (club van kinderen die zich inzetten voor een buurt) en de zwerfafvalgroep gaan de materialen gebruiken. Ook kan het opgehaalde zwerfafval in de bezemkast staan tot de gemeente Wijchen het afval ophaalt. Bij grote evenementen in het dorp komen de materialen uit de bezemkast ook goed van pas.

Zwerfafval

Een aantal jaar geleden zijn bewoners van Bergharen begonnen met het opruimen van zwerfafval in het buitengebied. Nu is er een ‘zwerfafvalbrigade’ actief; 10 bewoners die regelmatig zwerfafval opruimen. Dit doen ze vooral in het buitengebied, maar ook het dorp wordt regelmatig bijgehouden.

Voorlichting

In het najaar gaat De BeestenBende samen met basisschool de Wingerd, de zwerfafvalbrigade en de gemeente Wijchen weer voorlichting geven aan kinderen over zwerfafval. Dat doen ze om kinderen te leren wat de gevolgen van zwerfafval zijn. Ook willen ze kinderen aanmoedigen om mee te doen met de BeestenBende.

 

Reacties

Cookieinstellingen