Bibliotheek houdt Olympiade voor de jeugd

Foto: wijchen.nieuws.nl

De jeugdafdeling van de Bibliotheek in Wijchen staat deze zomervakantie in het teken van de Olympische Zomerspelen die gehouden worden in Tokio.

Zo is er een Olympiade Vragenwedstrijd. De antwoorden op de vragen vind je in het boek: Dromen van succes, geschreven door Barbara Barend en Marlies van Cleeff. Het boek is via de onlinebibliotheek te leen als e-book.

Vragenwedstrijd

De Olympiade Vragenwedstrijd is voor kinderen van 8 tot 12 jaar; zij kunnen het boek Dromen van succes, geschreven door Barbara Barend en Marlies van Cleeff, downloaden en daar de antwoorden vinden op een groot aantal vragen. In het boek vertellen ruim 25 topsporters hun verhaal. Wie de meeste goede antwoorden weet wint; de prijswinnaar krijgt persoonlijk bericht.

Marathonlezen

Een ander onderdeel is Marathonlezen: het is de bedoeling om vanaf 23 juli (de start van de Olympische Spelen in Tokio) zoveel mogelijk bladzijden te lezen. Dat mogen bladzijden zijn die de kinderen zelf lezen, maar de bladzijden die iemand voorleest, tellen ook. De gelezen bladzijden moeten elke dag doorgegeven worden. Als de kinderen met z’n allen vóór 8 augustus 42.195 bladzijden hebben gelezen, dan is de winst van de Olympische Leesmarathon binnen.

Gedichtspringen

Het Olympisch Bibliotheek Parcours telt verder de onderdelen boekheffen, tafelvoetbal, speedlezen, gedichtspringen, badmintonnen, balansoefeningen op de balk terwijl je leest, en tafeltennissen.

Op de site van de Bibliotheek Wijchen is het complete programma te lezen.

Reacties