Gemeente komt cultuursector tegemoet met vergoeding

Foto: David Mark/Pixabay

Omdat de cultuursector hard is geraakt door de coronamaatregelen komt de gemeente Wijchen die sector tegemoet met de regeling ‘Voor Wijchen Door Wijchen’. De regeling houdt in dat de gemeente eenmalige projecten, experimenten en optredens van makers in de cultuursector ondersteunt.

De regeling is bedoeld voor culturele organisaties en zzp’ers in de cultuursector en horeca. Van een popbandje of singer-songwriter op het terras van een café tot aan beeldende kunst, verhalenverteller of dichter in het restaurant.

Voorwaarde

Alle culturele activiteiten in de gemeente Wijchen kunnen een financiële vergoeding aanvragen tot het einde van het jaar. Een voorwaarde om voor subsidie in aanmerking te komen is dat de gesubsidieerde activiteit wordt uitgevoerd door Wijchense cultuurmakers. De gemeente hoopt hiermee niet alleen de cultuursector maar ook de horeca te helpen: door de subsidieregeling kan de horeca een optreden, culturele activiteit of product inkopen teneinde meer bezoekers te trekken.

Zwaarst getroffen

Het college ziet het liefst dat de cultuurmakers die het zwaarst getroffen zijn een steuntje in de rug krijgen, of diegenen die aan het begin van hun carrière staan en voor wie het nu moeilijk is voet aan de grond te krijgen. Een subsidie kan geweigerd worden als meerdere aanvragen binnen deze subsidieregeling zijn ingediend voor hetzelfde project. Ook kan de subsidieontvanger verplichten worden om samen te werken met een andere subsidieontvanger binnen deze regeling, wanneer de activiteiten een zekere mate van overlap vertonen.

Aanvraag

In totaal is 50.000 euro beschikbaar voor Voor en Door Wijchen; maar op is op. Op de website van de gemeente is het aanvraagformulier voor subsidie te vinden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen