Ministerie zoekt klimaatambassadeurs

Foto: Gerd Altmann/Pixabay

Het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat is op zoek naar 8 jonge klimaatambassadeurs. Wie tussen 18 en 30 jaar is, bereid is om 2 tot 6 uur per week aan het ‘werk’ te besteden kan zich aanmelden.

De klimaatambassadeurs komen maandelijks bij elkaar. Jongeren die iets willen doen tegen klimaatverandering en leuke en inspirerende ideeën hebben om anderen mee te nemen in de klimaattransitie krijgen de kans om een ontwikkelprogramma van 9 maanden te volgen. Het programma start op 4 oktober. Tijdens dit traject leren de deelnemers hoe ze op geheel eigen wijze een bijdrage kunnen leveren aan de klimaattransitie. Daar horen ook excursies, gesprekken met experts en trainingen bij. Aanmelden kan tot uiterlijk 6 september.

Klimaatweek

Eerder al zocht het ministerie Nederlanders die zich willen inzetten voor een beter klimaat, ook in Wijchen. Tussen 28 oktober en 6 november is de eerste Nationale Klimaatweek om over het voetlicht te brengen wat er al allemaal gebeurt, maar ook wat er nog nodig is om de klimaatdoelen van 2030 te halen. Daarvoor wordt in Wijchen gezocht naar al ‘klimaatburgemeesters’: mensen die zich inzetten voor een beter klimaat door de eigen levensstijl aan te passen. In de week van 28 oktober spelen de zij een belangrijke rol om de rest van Nederland te inspireren zich ook in te zetten.

 

 

Reacties

Cookieinstellingen