A50 bij Wijchen twee weekenden afgesloten

De A50 richting Ravenstein en Oss is afgesloten in het weekeinde van 20/23 augustus.
Foto: Google Maps

De A50 bij Wijchen gaat in de laatste 2 weekenden van augustus dicht voor onderhoud aan het wegdek van de Maasbrug bij Niftrik. De afsluiting geldt in de weekenden van 20 tot 23 en van 27 tot 30 augustus voor het stuk tussen de knooppunten Ewijk en Ravenstein.

De afsluiting van de A50 richting Ravenstein, in het weekend van 20/23 augustus. In groen een omleidingsroute. Bron: Rijkswaterstaat

Aanvankelijk was het de bedoeling om de Maasbrug een week lang niet toegankelijk te maken, maar daarvan is afgezien: de A50-brug bij Niftrik maakt deel uit van de omleidingsroute voor zwaar vrachtverkeer dat door onderhoudswerkzaamheden niet over de Graafse brug kan. Als de brug bij Niftrik afgesloten wordt, betekent dat dat het vrachtverkeer met een nog grotere omleiding te maken krijgt. In de weekenden is dat volgens Rijkswaterstaat minder.

Richting Ravenstein

Het werk wordt verdeeld in twee stukken: telkens blijft de A50 in 1 richting open. De rijbanen richting Oss gaan dicht van vrijdag 20 augustus 21.00 uur tot maandagochtend 23 augustus 6.00 uur.

In het daaropvolgende weekend is de A50 richting Nijmegen afgesloten. In beide weekenden betekent de afsluiting 30 minuten extra reistijd, zo schat Rijkswaterstaat in.

 

 

Reacties

Cookieinstellingen