Margje Lubbers nieuwe bestuurder bij Talis

Margje Lubbers, per 1 oktober nieuw bestuurder bij Talis
Foto: Talis

Margje Lubbers treedt op 1 oktober aan als bestuurder bij woningcorporatie Talis die circa 14.000 woningen in de regio Nijmegen en Wijchen verhuurt en beheert. Lubbers vormt dan samen met voorzitter Ronald Leushuis de raad van bestuur van Talis.

Lubbers werkt nu nog bij ouderenzorgorganisatie OBG in Nijmegen, waar ze sinds 2013 bestuurder is. Daarvoor werkte zij als bestuurder en businessunitmanager bij Stichting Bevolkingsonderzoek Oost en als manager Wonen bij woningcorporatie Portaal.

Kwetsbare doelgroepen

Lubbers keert graag terug naar de Nijmeegse volkshuisvesting: “Het is belangrijk dat je je ergens in deze wereld geheel thuis voelt, dat het jóuw plek is. Ook voor de kwetsbare doelgroepen. Er zijn nog steeds te veel mensen op zoek naar woonruimte waar ze hun eigen thuis van kunnen maken. Ik zie ernaar uit om samen met Ronald Leushuis en alle nieuwe collega’s van Talis aan de slag te gaan om daarin te voorzien.”

65-plussers

Haar ervaring bij OBG komt goed van pas. “Het aantal thuiswonende 65-plussers zal tussen nu en 2040 verdubbelen. Daarvan hebben velen hulp of zorg thuis nodig en vaak is de woning niet geschikt voor thuiszorg. Om dat vraagstuk op te lossen wil ik graag corporaties, zorgpartijen en de ouderen zelf met elkaar verbinden.”

Pensioen

Lubbers volgt Walter Hamers op, die met pensioen gaat. Na drie bestuurstermijnen van 4 jaar stopt hij op 1 september als bestuurder bij Talis. Hij blijft tot einde van het jaar als adviseur van het bestuur verbonden aan de corporatie.

 

Reacties