Nieuwe expositie in het Kunsthuis

Werk van Mary de Vries (l) en Ine van Gaalen
Werk van Mary de Vries (l) en Ine van Gaalen
Foto: Kunsthuis Wijchen

In het Kunsthuis in Wijchen is vanaf zaterdag een expositie te zien met keramiek van Ine van Gaalen en schilderijen van Mary de Vries.

Het eerste wat opvalt aan de schilderijen van Mary de Vries is het kleurgebruik: de kleuren kunnen stralend zijn of ingehouden, maar steeds verleiden ze je te blijven kijken. De vormen geven houvast, maar dringen zich niet op: poëzie die ruimte geeft, krijgt voorrang boven de precieze weergave. Ze werkt intuïtief.

“Een schilderij moet niet gepland worden maar ontstaan tijdens het werken; de ontwikkeling moet zichtbaar blijven”, aldus de kunstenares uit Batenburg.

Dichtregels

De zoektocht van Ine van Gaalen naar vorm en huid in haar keramiek werd de afgelopen tijd gestuurd door stenen die zij in haar leven verzamelde, en de dichtregels ‘Ik droomde dat ik langzaam leefde, langzamer dan de oudste steen’ van Vasalis. Naast recent werk toont ze in het Kunsthuis gebruiksgoed dat gedecoreerd is met haar eigen klei uit het gebied tussen Maas en Waal. Als kind speelde ze al met Waalklei van de pannenfabriek in Deest.

Te zien

De expositie in het Kunsthuis (voormalig gemeentehuis, ingang Europaplein) loopt tot en met 29 augustus en is iedere zaterdag en zondag te zien tussen 12.00 en 17.00 uur.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen