112

Container met 195 elektrische fietsen gestolen

Foto: Ivan Ilijas/Pixabay

Bij een bedrijf in Wijchen is maandag een container met 195 elektrische fietsen gestolen. Er zijn inmiddels 9 personen aangehouden die verdacht worden van betrokkenheid bij de diefstal.

De politie kon dankzij het track & trace-systeem (waarbij een gps-tracker een nauwkeurige locatie doorgeeft) snel handelen. Zo kon achterhaald worden waar de fietsen naartoe waren vervoerd. De fietsen werden uiteindelijk aangetroffen in een pand in Noord-Brabant. Het is niet bekend waar precies. Inmiddels zijn 9 personen aangehouden.

Registratie

Volgens S.A.F.E. (Stichting Aanpak Fiets- en E-bikediefstal) is het eenvoudig om e-bikes internationaal van de hand te doen omdat de fietsen niet staan geregistreerd zoals bijvoorbeeld auto’s bij de RDW. Volgens S.A.F.E. verdwijnen de meeste gestolen elektrische fietsen richting het Oostblok.

Aangiften

Jeroen Snijders Blok, voorzitter van S.A.F.E. zegt dat het aantal aangiftes door consumenten van e-bikediefstal exponentieel toeneemt in Nederland. “Maar we zien ook dat de aangiftebereidheid rondom fietsdiefstal laag is, wat betekent dat de daadwerkelijke aantallen nog hoger liggen.”

Zie ook:
Grote stijging aangiften diefstal e-bikes en bakfietsen 

 

Reacties

Cookieinstellingen