Nu ook subsidie voor zang- en dansleerlingen

Foto: Tobias C. Wahl/Pixabay

Jeugdleerlingen die zang-, dans of acteerles volgen, komen sinds dit jaar ook in aanmerking voor subsidie. De gemeente Wijchen stelt al een aantal jaar geld beschikbaar voor jeugdleden van Wijchense muziekverenigingen die muziekles volgen, maar de regeling is nu uitgebreid.

De gemeente betaalt mee aan de kosten van de lessen die jeugdleden en leerlingen volgen bij een vakbekwame docent. Met deze regeling stimuleert de gemeente kinderen om kennis te maken met podiumkunsten en om ze podiumervaring op te laten doen. Het doel is om toe te werken naar een voorstelling op het podium, bijvoorbeeld voor muziek, musical, opera, ballet, moderne dans, toneel en kleinkunst.

Voorwaarden

Een voorwaarde om gebruik te maken van de regeling is dat de leerling jonger is dan 18 jaar en zang-, dans- of acteerles volgt bij een opleidingsinstituut/school voor podiumkunsten.

Voor muziekleerlingen geldt dat de leerling muziekonderwijs dient te volgen dat gericht is op het behalen van een officieel muziekdiploma, niveau A en/of B en lid is van een muziekvereniging van de Stichting Samenwerkende Wijchense Muziekverenigingen.

Dat zijn: Accordeonorkest Con Amore Wijchen, Harmonie D.O.V. Wijchen, Harmonie Kunst en Vriendschap Balgoy, Het Kerkeveld Orkest Wijchen, Lyracorps Gilde St. Damianus Niftrik, Muziekvereniging Echo der Bergen Alverna, Muziekvereniging St. Anna Bergharen en Seniorenorkest De Huttenkamp Wijchen.

Aanmelden

Op de site van de gemeente staan de uitgebreide voorwaarden om in aanmerking te komen voor deze bijdrage en het aanmeldingsformulier. De subsidie kan worden aangevraagd tot 1 februari 2022.

 

 

 

Reacties

Cookieinstellingen