Hockeyers Wijchen starten seizoen sterk

Blije gezichten bij de mannen van MHC Wijchen 1 na de winst op Deurne

Na bijna een jaar zonder officiële competitiewedstrijd mochten de mannen van MHC Wijchen eindelijk weer spelen. De start van hockeyseizoen 2021-2022, afgelopen zondag tegen Deurne, leverde een zevenklapper op: 7-0.

Wijchen startte sterk en maakte het spel op eigen veld. Het duurde niet lang voordat spits Sjors Reith de score opende voor Wijchen. Niet veel later was het debutant Koen Schipper die de 2-0 op zijn naam zette. Op aangeven van Luca Faber wist hij verdedigers en keeper listig te passeren. Waar Wijchen het spel bleef maken en Deurne vrijwel kansloos bleef, verzuimden de Wijchenaren echter de score uit te bouwen. Tot het vierde kwart zou het dan ook 2-0 blijven.

Oerkreet

Na de nodige aansporing van hoofdcoach Paul Meijer startte Wijchen aan dat vierde kwart, dat een waar doelpuntenbal zou worden. Niemand anders dan Sjors Reith leidde deze doelpuntenreeks in met een tip-in gevolgd door een ware oerkreet van ontlading. Aanvoerder Lars Wortelboer tekende voor de 4-0 en Floris de Waard ramde van de rand van de cirkel de 5-0 achter de Deurnese doelman. Daniël Duijzer wist nog tweemaal de bal in de touwen te krijgen, waarmee de eindstand op een ruime 7-0 werd besloten.