Karter Martien Peeters tweede in Eindhoven

Martien Peeters op weg naar een podiumplaats in Eindhoven
Foto: Bas Kaligis/RaceXpress.nl

Martien Peeters uit Wijchen is in Eindhoven tweede geworden bij kartwedstrijden in de KZ+-klasse. Met die plek verstevigde de 35-jarige karter zijn tweede plaats in het Nederlands kampioenschap.

In de training klokte Peeters op Kartbaan de Landsard nog de vijfde tijd, maar in de kwalificatie schroefde hij het tempo op met de tweede tijd. Vanaf de eerste startrij ging de Wijchenaar in de prefinale de strijd aan met kampioenschapsleider Edgar Oosting.

“In de prefinale had ik een goede start en ik kon direct de koppositie overnemen. In de eerste ronden was het stuivertje wisselen voor de eerste plaats. Helaas kon Edgar daarna wat bij me wegrijden. Tegen het einde van de race moest ik hard werken om Niels Koster achter me te houden, maar dat is gelukt. Die race ben ik als tweede geëindigd.”

Superstart

In de finale was het eigenlijk lange tijd hetzelfde verhaal, zegt Peeters. “Weer had ik een superstart en lag ik 14 ronden op kop, maar ik had iets te veel gevraagd van mijn banden, waardoor ik in het tweede gedeelte wat moest inleveren. Oosting had dat beter voor elkaar en zo kon hij P1 weer van me overnemen.”

Tevreden

Teleurgesteld was Peeters niet. “Ik kan heel tevreden zijn met mijn tweede plaats. Ik heb hiermee mijn tweede positie in het kampioenschap verstevigd, al is de eerste plaats wel wat verder weg nu. Vier jaar geleden had ik nog nooit gekart, ik ben koud ingestapt en doe nu volop mee in de strijd om de top 3 in het Nederlands kampioenschap.”

Titel

De strijd om de Nederlandse titel is nog niet beslist, maar daarvoor heeft de Wijchenaar wel wat geluk nodig. “Kampioen worden wordt nu lastiger. Dan moet ik dit jaar alle races voor Oosting finishen. Hij heeft op dit moment de beste kaarten in handen. Die titel gaat er komen, maar voor dit jaar moet je ook realistisch blijven. Een tweede plaats bij het NK zou echt mooi zijn.”

 

Reacties