Doneeractie voor Wijchense oliebollenkraam

De oliebollenkraam in betere tijden
De oliebollenkraam in betere tijden
Foto: Sander en Inge van Ham

Menigeen zal in de wintermaanden in Wijchen een oliebol, appelbeignet of krentenbol hebben gekocht bij Sander en Inge van Ham. Het echtpaar was een vertrouwd gezicht met hun verkoopkraam in de Homberg. In het afgelopen weekeinde zijn de kramen van het stel echter afgebrand.

Van de oliebollenkraam is na de brand niets meer over. Foto: Wendy Thissen

De houten kramen voor Wijchen en Grave stonden gestald op een camping in Alverna. Ze waren echter niet verzekerd; verzekeringsmaatschappijen wilden daar niet aan omdat het uit Wijchen afkomstige stel, dat tegenwoordig in Beuningen woont, zelf de elektriciteit in de wagens heeft aangebracht.

Geld inzamelen

Door het afbranden van de kramen zijn de twee behoorlijk in de problemen gekomen omdat ze geen geld hebben om nieuwe kramen te kopen. Vrienden en bekenden zijn nu een doneeractie gestart om geld in te zamelen zodat Sander en Inge weer wat hoop op de toekomst krijgen. Het streefdoel is 40.000 euro; inmiddels is kort na de start van de actie circa 1500 euro opgehaald.

Uit de put

Volgens Wendy Thissen, zus van Sander van Ham, is het vooral belangrijk dat de twee het gevoel krijgen dat ze gesteund worden, en niet in de steek worden gelaten. “We hopen dat deze actie ze uit de put trekt.”

Mocht het allemaal lukken en de twee weer aan de slag gaan, dan is er in ieder geval al een vergunning om in Wijchen en Grave oliebollen te verkopen.

Bron: Sander en Inge van Ham

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen