Vanaf vandaag coronapas tonen bij horecabezoek

Een terrasje bezoeken kan zonder coronapas. Wie naar binnen wil (WC, afrekenen) moet een QR-code tonen.
Foto: wijchen.nieuws.nl

De gemeente Wijchen zal vanaf dit weekend niet direct straffen uitdelen als ondernemers of bedrijven hun gasten of bezoekers niet goed controleren op het coronatoegangsbewijs (CTB), de coronapas.

Bezoekers van horecagelegenheden moeten vanaf vandaag een coronapas laten zien. Dat kan een vaccinatiebewijs zijn, een bewijs van herstel of een negatief testbewijs. Voor het bezoek van een terras is geen coronapas nodig. Wie naar binnen wil om naar de WC te gaan of om af rekenen, dient wel een QR-code laten zien.

Waarschuwing

Bij herhaaldelijke of opzettelijke overtredingen van de controleplicht door de horeca kan eerst worden gewaarschuwd, over worden gegaan tot een zogenoemde last onder dwangsom van 2500 euro (die kan oplopen tot 10.000 euro) of sluiting van een locatie.

Veiligheidsregio

Dat is afgesproken in een overleg tussen het Ministerie van Justitie en Veiligheid en de voorzitters (burgemeesters) van de veiligheidsregio’s. Voor Veiligheidsregio Gelderland -Zuid (waar Wijchen onder valt) nam daaraan burgemeester Bruls van Nijmegen deel, tevens de voorzitter van het Veiligheidsberaad.

In gesprek

Gemeenten mogen met betrekking tot de coronapas zelf bepalen hoe zij handelen en wanneer ze overgaan tot sluiting. Diverse gemeenten hebben al aangegeven dat zij niet direct optreden wanneer horecazaken niet controleren op coronatoegangsbewijzen, maar eerst in gesprek gaan met ondernemers en hen waarschuwen.

Cafés en horecazaken (ook snackbars) moeten vanaf vandaag ’s nachts tussen 00.00 en 06.00 uur dicht zijn. De anderhalvemeterregel geldt niet meer.

 

 

 

 

 

 

 

Reacties

Cookieinstellingen