Nog een maand aanvragen TONK-regeling mogelijk

Foto: still uit video gemeente Wijchen

Ondernemers kunnen tot en met 31 oktober nog een aanvraag indienen voor de TONK-regeling. Deze regeling Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten is voor ondernemers, zelfstandigen en andere personen bij wie het inkomen is gedaald.

Bijvoorbeeld als door de coronacrisis de baan is verloren of het bedrijf door de coronamaatregelen (tijdelijk) gesloten moest zijn. Hoeveel tegemoetkoming men krijgt, hangt af van het verlies aan inkomsten.

Versoepeld

De gemeente Wijchen heeft de regeling versoepeld. De grenzen van de inkomensterugval zijn gewijzigd en de vermogensgrenzen verdwijnen. Alle aanvragen die in de tussentijd zijn ingediend worden opnieuw beoordeeld. Afgewezen aanvragen kunnen alsnog goedgekeurd worden. Omdat de bedragen ook hoger zijn, ontvangen aanvragers die al eerder een toekenning hebben gehad, een nabetaling.

Tegemoetkoming

Men heeft recht op tegemoetkoming indien de inkomensterugval door de coronacrisis minimaal 20 procent is. De hoogte van het inkomen en eventuele vermogen spelen geen rol. Is het inkomen met 20 procent gedaald, dan is de tegemoetkoming 250 euro per maand. Bij 40 procent is dat 350 euro per maand. De tegemoetkoming wordt als gift verstrekt. Dit betekent dat de tegemoetkoming niet terugbetaald hoeft te worden.

In deze video van de gemeente Wijchen leggen Pieter Bergshoeff, voorzitter van Bedrijvenvereniging Bijsterhuizen, en Yvette Akkermans, centrummanager, de TONK-regeling uit.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen