Kinder College Tour tijdens Kinderboekenweek 2021

Bette Westera en Mark Janssen
Bette Westera en Mark Janssen
Foto: CPNB

De Kinderboekenweek is vandaag begonnen. Ter gelegenheid daarvan kunnen kinderen tot en met 17 oktober gratis lid worden van de bibliotheek.

Bette Westera schrijft het Kinderboekenweekgeschenk voor de 67ste Kinderboekenweek en Mark Janssen maakt het Prentenboek van de Kinderboekenweek. De Kinderboekenweek 2021 staat in het teken van Worden wat je wil waarbij kinderen alle beroepen kunnen worden die ze willen en alvast kunnen dromen over. De Kinderboekenweek is de grootste leesbevorderingscampagne voor kinderen in Nederland en heeft als doel zoveel mogelijk kinderen te enthousiasmeren om boeken te lezen.

College Tour

Tijdens de Kinderboekenweek kunnen kinderen in de Kinder College Tour kennismaken met interessante mensen. Zeven mensen met niet-alledaagse beroepen komen in de Bibliotheek in Wijchen op bezoek. Elk college begint om 15.00 uur en duurt ongeveer een uur.

Het programma

Het programma zier er als volgt uit:

  • Woensdag 6 oktober: Tom (Dronepiloot)
  • Vrijdag 8 oktober: Tessa (Klimaatactivist Fridays For Future (Schoolstakingen))
  • Maandag 11 oktober: Jeroen (Beroepsmilitair)
  • Dinsdag 12 oktober: Nico Janssen (Contactclown in de zorg)
  • Woensdag 13 oktober: Kees Lewiszong (gitarist bij Navarone)
  • Donderdag 14 oktober: Frank Willems (Imker van Sfeer van Willems)
  • Vrijdag 15 oktober: Een beeldbreker van VHTO. Vrouwen die in de betawetenschap, techniek of IT werken. Het is nog niet bekend welk beroep er komt.

Wie een bijeenkomst wil bijwonen kan zich aanmelden via de site van de Bibliotheek.

Kinderboekenweekgeschenk

Het Kinderboekenweekgeschenk wordt cadeau gedaan door de boekwinkel tijdens de Kinderboekenweek bij aankoop van ten minste 12,50 euro aan kinderboeken. Het prentenboek is tijdens de Kinderboekenweek te koop voor 7,25 euro.

 

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen