Piets weerbericht: komende dagen mist en zon  

Foto: jplenio/Pixabay

Verkeerswaarschuwing: later vanavond, de komende nacht en morgenochtend komt mist, dichte mist of zeer dichte mist voor, net als vanmorgen in het overgrote deel van ons land.

Vanavond en de komende nacht mist en dichte mist met landinwaarts temperaturen rond 4 of 5 graden, met in het oosten vorst aan de grond. Dat wordt autoruiten krabben!

Grondvorst

Vrijdagochtend is er eerst kans op mist en dichte mist, maar overdag is de zon er bijna volop bij met 17 of 18 graden. De wind komt uit het oosten tot noordoosten, is zwak of matig. De nacht verloopt ook vrij helder. In de nacht landinwaarts 4 of 5 graden, mogelijk wat grondvorst.

Veel zon

Op zaterdag heel veel zon en temperaturen tussen 15 en 17 graden met een oost tot noordoostenwind die zwak of hooguit matig is. In de nacht landinwaarts temperaturen rond 3 of 4 graden, kans op vorst aan de grond en autoruiten krabben.

Buitje

Zondag wordt een dag met bewolking, afwisselend ook zon en 15 tot 17 graden overdag. Maandag volgt met een temperatuur rond 15 graden en alweer kans op een bui of een buitje. Dinsdag buiig weer en slechts 14 graden. In het oosten 13 graden.

Piet Paulusma

 

Bron: weeronline.nl

Reacties