Vernieuwde Tayba Markt heropend door burgemeester

Burgemeester Van Beek (op rug gezien) opent samen met eigenaar Al Ouwer (rechts) Tayba Markt.
Foto: CIZO Communicatie Wijchen

Burgemeester Marijke van Beek heeft vrijdagmiddag Tayba Markt in de Spoorstraat in Wijchen heropend. De zaak van de familie Al Ouwer liep in juni grote schade op door brandstichting. Mede dankzij een inzamelingsactie kon vandaag de vernieuwde supermarkt feestelijk worden heropend.

Jehad Al Ouwer vluchtte 7 jaar geleden met zijn gezin uit Syrië waar hun winkel was gebombardeerd. Via Jordanië kwamen ze naar Nederland en belandde uiteindelijk in Wageningen. Met hard werken, dubbele banen en alle eindjes bij elkaar leggen konden ze hun droom in Wijchen waarmaken: weer een eigen winkel beginnen.

Noodlot

In de nacht van 2 op 3 juni sloeg het noodlot echter toe en liep de zaak door brandstichting zware schade op. Later werden nog meer zaken van allochtone ondernemers in brand gestoken of werd een poging daartoe gedaan. De verdachte  zit inmiddels vast.

Donaties

De supermarkteigenaar bleek niet voor de inboedel en voorraad verzekerd; om het gezin te helpen startte Wijchen= met 2 anderen een inzamelingsactie. Die heeft bijna 31.000 euro opgeleverd zodat Al Ouwer kon beginnen met het opbouwen en aanschaffen van de inventaris en voorraad.

Dat leidde uiteindelijk tot de feestelijke heropening van Tayba Markt (supermarkt en halalslagerij) door burgemeester Van Beek.

 

Reacties