Regenboogvlag wappert bij Huis van de Gemeente 

Foto: CIZO Communicatie Wijchen

Bij het Huis van de Gemeente wappert vandaag de regenboogvlag. Hiermee wil de gemeente duidelijk maken dat zij er voor álle inwoners is. Het is vandaag Coming Out Day.

‘Het maakt niet uit van wie je houdt of hoe je eruitziet. Seksuele oriëntatie of genderidentiteit zijn één van de vele dingen die gewoon bij je persoonlijkheid horen. Dit is in Wijchen bespreekbaar en mag zichtbaar zijn’, aldus de gemeente.

Regenboogakkoord

COC Nederland, Transgender Netwerk Nederland (TNN) en de Nederlandse organisatie voor seksediversiteit (NNID) roepen de landelijke politiek vandaag op om de rechten van de LHBTI+ gemeenschap, die eerder zijn vastgelegd in COC’s Regenboog Stembusakkoord een plek te geven in het regeerakkoord. Het nieuwe kabinet kan volgens COC-voorzitter Astrid Oosenbrug een goed begin maken met een inhaalslag door het Regenboogakkoord uit te voeren.

Beloften

“Laten we samen zorgen dat we weer voorop gaan lopen in de wereld als het gaat om gelijke rechten, inclusie en acceptatie van mensen ongeacht hun geslachtskenmerken, genderidentiteit, genderexpressie, seksuele oriëntatie of welke grond dan ook. In plaats van de twaalfde plaats in Europa waar we nu bungelen”, aldus Oosenbrug. “We rekenen erop dat de beloften over LHBTI-rechten die namens bijna driekwart van de Tweede Kamerleden zijn vastgelegd in ons Regenboogakkoord, zullen worden gerespecteerd en uitgevoerd.”

Grondwet

In dat akkoord beloven tien politieke partijen onder meer te zorgen voor concrete maatregelen tegen discriminerend geweld, voor LHBTI-acceptatie op school, een meerouderschapswet, wettelijk transitieverlof voor transgenderpersonen, de verankering van deze rechten in de Grondwet en een verbod op zogenoemde LHBTI-genezing.

 

 

Reacties