Aantal fietsendiefstallen in centrum Wijchen stijgt

Foto: Google Maps

Er zijn nu al net zo veel fietsen in het centrum van Wijchen gestolen als in 2020. In bijna de helft van de gevallen betrof het een elektrische fiets. Om fietsendiefstallen tegen te gaan, worden camera’s in het centrum geplaatst.

Er zijn tot en met september 66 rijwielen in het centrum gestolen; vorig jaar waren dat er over een heel jaar 65. Bij de gestolen rijwielen in dit jaar ging het tot nu toe om 64 fietsen (waarvan 26 elektrische fietsen) en 2 brom- of snorfietsen. Dat antwoordt het college van burgemeester en wethouders op vragen die de VVD-fractie bij monde van raadslid Wessel Krale medio september stelde.

Bron: Gemeente Wijchen

Station

Net als in voorgaande jaren zijn de meeste rijwielen gestolen in het centrum; bij het station in Wijchen werden tot en met september 19 fietsen ontvreemd.

Bron: Gemeente Wijchen

Camera’s

Om onder meer het aantal fietsendiefstallen in het centrum tegen te gaan, worden op termijn camera’s geplaatst. Inmiddels zijn de geschikte locaties in samenspraak met Centrum Management Wijchen bepaald en heeft de gemeente de offertes voor de hardware aangevraagd.

De camera’s komen te hangen bij IJssalon Markt 19 en de Sterrebosweg. Er is voor 2022 een bedrag gereserveerd van 50.000 euro. Als het aan wethouder Paul Loermans ligt, komen de camera’s zo snel mogelijk: “Wat mij betreft op 2 januari 2022, bij wijze van spreken. Zo snel mogelijk in ieder geval, want hier wachten we al heel lang op.”

Het college van burgemeester en wethouders verwacht in november met een plan van aanpak voor de plaatsing van de camera’s te komen.

Zie ook:
Grote stijging aangiften diefstal e-bikes en bakfietsen

Reacties

Cookieinstellingen