‘Ik ben erg blij met deze sportieve aanwinsten’

Wethouder Paul Loermans (met hoed) opende begin augustus Pumptrack Wijchen.
Foto: Instagram Pumptrack Wijchen

Ongeveer 70 partners hebben vorig jaar september het Wijchense Sportakkoord ondertekend. Inmiddels zijn in de afgelopen 12 maanden 3 plannen uitgewerkt. Wethouder Paul Loermans is blij met deze sportieve aanwinsten in Wijchen.

Paul Loermans, wethouder sport: “Ondanks de coronacrisis zijn er prachtige initiatieven van de grond gekomen. We hebben er een pumptrackbaan en een tijdelijk beachveld bij. En er komt een buitentrimbaan. Het doel van het Sportakkoord is dat iedere inwoner van de gemeente Wijchen meer gaat bewegen, voor een gezonder leven. Lekker buiten kunnen sporten en bewegen bleek in coronatijd nog veel belangrijker te zijn. Dus ik ben heel erg blij met deze sportieve aanwinsten in Wijchen.”

Pumptrackbaan

Olaf van Kolck en FietsCrossVereniging Wycross maakten een plan voor een pumptrack in Wijchen-West, een baan van asfalt met bulten, kuilen en bochten. De baan is toegankelijk voor een loopfiets, step, skateboard, BMX-fiets of skates. De baan werd begin augustus geopend.

Beachveld

Volleybalvereniging Trivos diende samen met Handbalvereniging The Flyers en Sportcentrum Arcus een aanvraag in voor een tijdelijk beachveld. Het veld is eind mei aangelegd. Alle sportverenigingen in de gemeente Wijchen kunnen hier gratis gebruik van maken. Sportcentrum Arcus beheert het beachveld.

Trimbaan

Het kernteam besloot ook om een bijdrage te leveren voor de bouw en aanleg van een buiten trim- en beweegbaan. Alle inwoners van de gemeente Wijchen mogen de baan gebruiken. Dit project komt tot stand in samenwerking met verschillende partners, waaronder het Pro College. Bij de start van het nieuwe schooljaar, september, is begonnen met de uitvoering.

Reacties