Wijchense Bockbiertocht langs horeca in centrum

Foto: Christin Hume/Unsplash

In het centrum van Wijchen wordt zondag de Wijchense Bockbiertocht gehouden. Met een stempelkaart kan een tocht langs diverse horecagelegenheden gemaakt worden.

De herfsteditie van de Bockbiertocht gaat langs Café Anneke, Café Zus, Zaal4, BrownieS & downieS, Thuis bij Fien, Lieve Sofie, Meneer Smit, Café de Arend en Zaal Sterrebosch.

Strippenkaart

Kaarten kunnen vooraf online, bij Café Zus, Café Anneke of Meneer Smit gekocht worden voor 24,50 euro; de kaartjes die online gekocht worden, kunnen op de dag zelf omgeruild worden voor een strippenkaart bij Café Zus, Café Anneke of Meneer Smit. Op de dag zelf kan ook een strippenkaart gekocht worden die dan iets duurder is. Prijzen zijn inclusief bockbieren, een broodje Bufkes en een leuk aandenken. Ook zijn sjaals te koop bij Meneer Smit.


FEITEN Bockbier

  • Bockbieren zijn seizoensbieren. Tussen oktober en februari is er de donkere, robijnrode herfstbock en van maart tot en met juni de lichtgekleurde lentebock.
  • Oorspronkelijk is bockbier een bier van lage gisting van rond de 6,5% alcohol, robijnrood van kleur en met een moutige en wat karamelachtige smaak. Tegenwoordig wordt daar niet meer streng op gelet en is alles mogelijk.
  • Er zijn twee verschillende schrijfwijzen: bockbier (zoals de officiële Nederlandse schrijfwijze is) en bokbier. Hoewel van oorsprong de term bockbier juist is, gebruiken veel merken de term bokbier.
  • De naam bockbier is ontstaan aan het begin van de 17e eeuw in Beieren (Duitsland). Het bier zou een verbastering zijn van Einbecker Bier. Einbeck was in de middeleeuwen een beroemde bierstad in Nedersaksen.
  • Einbecker Bier werd op z’n Beiers als ‘Ainpöckisch Bier’ uitgesproken, verkort ‘Ainpöck’ en ten slotte werd het in het gewone spraakgebruik ‘Ein Bock’.

 

Reacties

Cookieinstellingen