Expositie van schilderijen van Marian Pruijn

Foto: Marian Pruijn

In het Kunsthuis in Wijchen gaat zaterdag een nieuwe expositie van start. Het gaat om schilderijen van Marian Pruijn.

Het werk van Marian Pruijn toont de intimiteit van een gevangen moment. De figuren die ze afbeeldt (vaak kinderen) lijken te komen uit oude tijden, of uit een tijdperk dat niet duidelijk bepaald is. Het sobere kleurenpalet en het ontbreken van details verlenen de figuren een zekere anonimiteit.

Verbinding

“Juist doordat het detail veelal weggelaten wordt en het kleurenpalet sober is, ontstaat een zekere anonimiteit die het universele raakt in wat ons als mensen verbindt”, aldus Pruijn. “Uit de menselijke figuren en portretten spreekt het verlangen naar verbinding en de kwetsbaarheid die daarin besloten ligt.”

Kreta

Tekenen was voor Marian Pruijn (1954) van jongs af aan een vanzelfsprekende bezigheid, later is zij ook gaan schilderen. Zij volgde de Vrije Tekenacademie in Amsterdam en de hbo-lerarenopleiding, tekenen en schilderen, in Nijmegen. Daarna studeerde zij aan de Hogeschool voor de kunsten ArtEZ in Arnhem.

“Noodgedwongen bleef schilderen echter lang bij een deeltijdbaan. Tegenwoordig woon en werk ik op Kreta en schilder ik fulltime. Hier geef ik schilderworkshops, onder andere aan Nederlandse vakantiegangers.”

Kunsthuis

De expositie is te zien in het Kunsthuis (voormalig Gemeentehuis, ingang Europaplein), Kasteellaan 22-24, Wijchen, van 16 tot en met 24 oktober 2021, op zaterdagen en zondagen van 12.00 tot 17.00 uur.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen