Bescheiden score oppermachtige hockeymannen

Sjors Reith passeert met een harde klap de doelman van MOP en brengt de stand op 2-1.

Na de overwinning van een week eerder, slaagden de mannen van MHC Wijchen erin om ook de thuiswedstrijd tegen MOP Vught in winst om te zetten. De thuiswedstrijd werd, ondanks een groot aantal kansen, slechts met 3- 1 verdiend gewonnen.

Wijchen startte sterk en kreeg al snel de eerste kansen, maar de keeper van Vught wist alle doelpogingen knap te keren. Wijchen, dat het spel maakte, wachtte geduldig op de volgende kansen. Toch zou het 0-0 tot aan de rust blijven, mede dankzij ijzersterk verdedigingswerk van de Brabanders.

Lars Wortelboer (r) tekent voor zijn tweede doelpunt door uit een strafbal te scoren (3-1). Foto: MHC Wijchen

Oppermachtig

In het derde kwart leek Wijchen los te komen na een doelpunt van Lars Wortelboer (1-0), maar een doelpuntenfestijn bleef uit. MOP wist na verdedigende fouten van de Wijchenaren zelfs nog op gelijke hoogte te komen (1-1).

In het vierde kwart van de wedstrijd waren de mannen van Wijchen nog oppermachtiger dan de drie kwarten daarvoor. Eerst was het Sjors Reith die met een harde klap de keeper passeerde (2-1). Niet veel later werd Koen Schipper hardhandig onderuit gehaald, waarna Wijchen een strafbal kreeg. Wortelboer tekende voor zijn tweede doelpunt van de wedstrijd (3-1).

Competitie

De mannen van MHC Wijchen draaien in de competitie goed mee met op dit moment de 5e plaats. Over 2 weken spelen de mannen tegen Bommelerwaard. Op zondag 7 november is de  eerstvolgende thuiswedstrijd (aanvang 14.45 uur).