Oude Antoniusschool Alverna wordt wooncomplex

Foto: JOP Projectontwikkeling

Een gedeelte van de voormalige Antoniusschool in Alverna wordt omgebouwd tot een appartementencomplex met 14 huurwoningen voor starters en senioren. Op het terrein rondom de school komen ook nog 5 levensloopbestendige woningen.

Dat is wat de gemeente betreft het winnende plan voor de herontwikkeling van de voormalige basisschool. Ontwikkelaar van het plan is JOB Projectontwikkeling uit Schaijk. Na een uitgebreid onderzoek zette de gemeente de vraag tot een plan voor de herontwikkeling van de locatie tot woningbouw op de markt.

Starters en senioren

Op de begane grond van de school van de school komen straks 7 appartementen die geschikt zijn voor zowel starters als senioren; op de bovenverdieping komen ook 7 appartementen. “Dit is een mooie aanvulling op het bestaande woningaanbod in Alverna, vooral voor starters die het zwaar hebben op de huidige markt”, zegt Geert Gerrits, wethouder ruimtelijke ordening en wonen.

Koopwoningen

De overige bebouwing op het terrein zal in zijn geheel worden gesloopt en plaatsmaken voor nieuwbouw van 5 levensloopbestendige woningen voor de koopmarkt. Ook aan deze woningen is grote behoefte in Wijchen en omgeving.

Gerrits is blij met het winnende plan: “Het schoolgebouw is een karakteristiek pand. Veel mensen hier zijn ermee opgegroeid en hebben er een band mee. Fijn dat het gelukt is om het mooiste gebouw en het omliggende groengebouw en het omliggende groen te behouden voor Alverna.”

Woningnood

De woningnood is hoog. Om de herontwikkeling op deze locatie zo snel mogelijk van de grond te krijgen, heeft de gemeente ervoor gekozen om het in zijn geheel in de markt te zetten. Dit betekent dat de gemeente de voormalige basisschool inclusief de grond verkoopt aan de Wijchense ontwikkelaar. Naar verwachting gaat de bouw van de 14 appartementen en de 5 levensloopbestendige woningen medio 2022 van start.

Reacties

Cookieinstellingen