VVV sluit zaterdag de deuren van de Krullentoren

De Krullentoren in Wijchen
Foto: Google Maps

De VVV in de Krullentoren in Wijchen sluit komende zaterdag de deuren. Dat betekent dat er  circa anderhalve maand geen VVV in de gemeente is; eind december wanneer het kasteel weer opengaat na de grondige verbouwing, gaat ook de VVV weer open, maar dan in de nieuwe vorm als ‘Touristisch Informatie Punt’ (TIP).

Een TIP is een shop-in-shoplocatie bij een toeristische ondernemer; dat betekent dat bij een ondernemer, zoals een hotel, museum of restaurant, een informatiewand aanwezig is met een overzichtskaart van de gemeente. Ook zijn er wandel- en fietsroutekaarten te koop. Bij medewerkers van de VVV is meer informatie te halen.

Pilot

In totaal komen er zo’n 15 tot 20 TIP’s in het Rijk van Nijmegen, waarvan er 10 in het voorjaar gerealiseerd moeten zijn. Wijchen is een van de eerste gemeenten die een TIP krijgt. De gemeente neemt met dit initiatief deel aan een pilot van Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen.

Krullentoren

De VVV in Wijchen zit sinds 2014 in de Krullentoren die in 1947 is gebouwd door Wouter Roelofs, eigenaar van een houtverwerkingsbedrijf. Hij gebruikte de toren om zijn houtkrullen te bewaren en te drogen. De toren had oorspronkelijk geen ramen.

Toen de toren te klein werd voor de houtkrullen, ging de brandweer de toren gebruiken om de brandslangen te drogen te hangen; de brandweerkazerne ligt (ook nu nog) naast de Krullentoren. In die tijd werd de toren ook wel de Slangentoren genoemd. Nadat de brandweerkazerne werd uitgebreid, kwam de toren die behoort tot het industrieel erfgoed van Wijchen, leeg te staan tot de VVV erin kwam. Tot komende zaterdag.

 

 

Reacties

Cookieinstellingen