Sinterklaas slaapt in de kasteeltuin in Wijchen

Twee Pieten treffen in de kasteeltuin voorbereidingen voor de komst van Sinterklaas
Foto: still uit video Wijchenis

Dit jaar komt Sinterklaas een dagje eerder dan gebruikelijk naar Wijchen, namelijk op zaterdag. Omdat hij niet in het kasteel kan slapen wordt er een oplossing gezocht zodat de sint de komende tijd in de kasteeltuin kan overnachten.

Nadat de sint zaterdag 13 november is aangekomen in Nederland kunnen de Wijchense kinderen hem zaterdag tussen 14.00 tot 16.00 uur bezoeken aan de achterkant van het kasteel.

De ingang bevindt zich aan de Spoorstraat, schuin tegenover Snelders. Door middel van een ‘slingerij’, waar allerlei Pieten en een dj de boel op een leuke manier vermaken, komen de kinderen uiteindelijk langs Sinterklaas. Uiteraard is zijn trouwe viervoeter Ozosnel er ook bij.

Nadat de kinderen Sinterklaas hebben ontmoet, krijgen ze iets lekkers. Waarbij ook aan (glutenvrije) pepernoten is gedacht.

Corona

Het evenement mag doorgaan omdat er een ‘doorstroomevenement’ voor kinderen van gemaakt is. Het tonen van een QR-code is niet nodig (ook niet voor de begeleiders). Er wordt gebruikgemaakt van de gehele kasteeltuin, dus er is voldoende ruimte om 1,5 meter afstand te houden. Om 16.00 uur sluiten de hekken bij de ingang.

Reacties

Cookieinstellingen