Hockeymannen Wijchen verliezen in Eindhoven

Na een reeks winstpartijen tegen middenmoters zijn de mannen van MHC Wijchen in de topper tegen Don Quishoot Eindhoven tegen een nederlaag opgelopen. Het werd in Eindhoven een duidelijke 5-2 nederlaag.

Na het eerste fluitsignaal vielen er al snel kansen over en weer. Op het gladde veld in Eindhoven had opvallend genoeg vooral thuisteam Don Quishoot moeite om de ballen goed te controleren. Ondanks het overwicht dat Wijchen had, was het toch de thuisploeg die de score opende (1-0).

Strafcorner

De Wijchenaren wachtten, gezien hun goede spel, rustig hun kansen af. In het tweede kwart bracht Guus Megens zijn team op gelijke hoogte door een rebound vanuit een strafcorner (1-1). Niet veel later kwamen de Eindhovense studenten wederom op voorsprong; vanuit een strafcorner, tevens hun enige kans van het tweede kwart, maakten zij de 2-1.
Met nog 35 minuten op de klok was er voor MHC genoeg tijd om de winst naar zich toe te trekken. Sander Tijssen, terug op het speelveld na ruim 2 maanden blessureleed, scoorde al snel 2-2, maar weer was het Don Quishoot dat op voorsprong kwam (3-2).

Vele kansen

Wijchen kreeg nog vele kansen, maar de Eindhovense keeper bleek niet te passeren. Met nog 15 minuten op de klok moest de Wijchense formatie meer risico nemen. Dat pakte verkeerd uit; de gasten kregen nog 2 tegendoelpunten om de oren waarmee de eindstand op 5-2 kwam.

Tweede topper

Aankomende zondag staat de thuiswedstrijd tegen de mannen van Liberty op het programma voor Wijchen. Dat wordt de tweede van drie wedstrijden achter elkaar tegen de topploegen in de klasse.