Lintjes voor Chloé Willems en Robin Leenders

Foto: Gemeente Wijchen

Chloé Willems (9) en Robin Leenders (16) uit Wijchen hebben een Kinder- en Jongerenlintje van de gemeente Wijchen gekregen. Burgemeester Marijke van Beek reikte de lintjes gisteren, zaterdag, op de Internationale Dag van de Rechten van het Kind aan de twee uit.

De jury, bestaande uit de burgemeester, de rector van het Maaswaalcollege Henk Keijman en het jongste gemeenteraadslid Wessel Krale, koos de twee uit alle inzendingen. De meisjes werden thuis opgehaald en in een limousine naar het Huis van de Gemeente gebracht.

Foto: Gemeente Wjjchen

Goede doelen

Chloé Willems zet zich in voor goede doelen door het maken en verkopen van armbandjes. De opbrengst gaat naar het Prinses Maxima Centrum, Vergeten Kind, Stichting Jarige Job en Malala Fonds. Ook zet ze zich in voor een beter milieu.

Mantelzorger

Robin Leenders was wekenlang mantelzorger voor haar opa. Daardoor kon haar oma naar Robins tante die in Engeland woont en die toen een moeilijk tijd doormaakte. Ook zorgde ze nog voor haar andere oma toen die corona had. Ze heeft een bijbaantje bij Luciver (ouderenzorg) en wil nu een mbo-opleiding in de zorg gaan volgen.

Voorbeeld

Burgemeester Van Beek zegt trots te zijn dat er zulke inspirerende jonge mensen in de gemeente Wijchen wonen. Ze hoopt dat de waardering met dit lintje hen extra motiveert om hun doelen en dromen te blijven volgen en dat ze een voorbeeld voor velen mogen zijn.

Zie ook:
Gemeente geeft lintjes aan kinderen en jongeren

 

Reacties