Ouders kunnen nog meedoen aan GGD Kindermonitor

Foto: Pixabay

Ouders met een kind van 0 tot 12 jaar kunnen tot 12 december meedoen aan het gezondheidsonderzoek van de GGD Gelderland-Zuid. De GGD onderzocht 4 jaar geleden deze leeftijdsgroep voor het laatst.

Deze keer zijn er in de Kindermonitor extra vragen over de coronaperiode in het onderzoek opgenomen. De bedoeling is inzicht te krijgen in de vraag of de coronaperiode gevolgen heeft voor de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen. De uitkomsten van het onderzoek zijn er in het voorjaar van 2022.

Vragenlijst

De GGD selecteerde een deel van de ouders via een steekproef. Zij hebben inmiddels thuis post gehad en kunnen online een vragenlijst invullen. Wie nog niet gereageerd heeft ontvangt deze week een papieren vragenlijst in de brievenbus. Alle andere ouders die mee willen doen, kunnen een kortere vragenlijst invullen via www.kindermonitor.nl/ggdgz.

Rookvrij

GGD Gelderland-Zuid hoopt dat zoveel mogelijk ouders meedoen. Het onderzoek in 2017 leverde belangrijke informatie op over het welzijn van kinderen tot 12 jaar en hun ouders. Zo bleek dat steeds meer kinderen rookvrij opgroeien en dat ouders steeds strenger worden op alcoholgebruik. Ook bleek dat veel ouders zich zorgen maken over faalangst en onzekerheid bij hun kind.

Buitenspelen

De GGD deelt de gegevens met gemeenten, scholen en kinderdagverblijven, zodat zij ouders kunnen helpen met het vinden van oplossingen. In het onderzoek worden dit jaar extra vragen gesteld over veilig buitenspelen, hulp krijgen, opvoedingsvragen en de gevolgen van corona op de ontwikkeling van kinderen en hun ouders.

 

 

Reacties