Hockeyers delen punten na spannende wedstrijd

Het eerste mannenteam van MHC Wijchen speelde het afgelopen weekend de op een na laatste wedstrijd voor de winterstop. Van Liberty uit Dongen moest gewonnen worden om in de top van de competitie mee te blijven draaien. Het werd uiteindelijk na een spannende wedstrijd 5-5.

Met enkele geblesseerde spelers langs de kant, zou het voor de Wijchenaren niet eenvoudig worden om van Liberty te winnen. Binnen 5 minuten wist thuisteam Wijchen op voorsprong te komen. Aanvoerder Lars Wortelboer maakte zijn eerste doelpunt van de wedstrijd (1-0). Niet veel later kwamen de Dongenaren op gelijke hoogte (1-1).

Effectief

In het tweede kwart strafte Sjors Reith een fout van de verdediging van Liberty effectief af en scoorde 2-1. Wortelboer deed daar nog een schepje bovenop door ook de 3-1 te maken. Kort voor het rustsignaal werd het verschil door Liberty weer teruggebracht tot 1 doelpunt (3-2).

Counteraanval

Wijchen leek in het derde kwart weer meer grip op de wedstrijd te krijgen. Liberty wist niet goed onder de druk van hun tegenstanders vandaan te komen, behalve de twee keer er een counteraanval opgezet werd. Helaas voor de Wijchenaren was dat ook tweemaal raak (3-3 en 3-4). Met nog een kwart wedstrijd te spelen, en ondanks de achterstand, wist het thuisteam dat de winst er nog wel in zat.

De overmacht waarmee Wijchen op het veld stond resulteerde in het vierde kwart wel in doelpunten. Lars Wortelboer maakte 4-4 en 5-4, waarmee zijn team met nog 8 minuten op de klok een goede uitgangspositie had voor de winst. Met nog 2 minuten op de klok scoorde Liberty de 5-5.

Domper

Het gelijkspel betekende een flinke domper voor de Wijchense hockeymannen. Zij hebben in de afgelopen seizoenshelft veel groei laten zien in hun spel, maar het lukt tot nog toe niet om de betere teams uit de competitie te verslaan. Het belangrijkste probleem lijkt hierin het grote aantal tegendoelpunten die zij moeten toestaan.

Aanstaande zondag staat voor MHC Wijchen de uitwedstrijd tegen koploper Horst op het programma.